Idag läste jag intervjun med Micael Persbrant i DN om hans memoarer som snart kommer ut. Jag tycker om honom för att han är så mänsklig och vågar visa sig som livet är. Att livet också har mycket svarthet. Livet går upp och ned för oss alla .För en del av oss mer berg o dal bana. Jag själv har mycket berg och dal bana. Det har inget att göra med framgång eller bakslag. Nej ibland bara vaknar jag och det är svart och ibland är allt bara lycka.

För min del tror jag att mina känslor går upp och ned beroende på hur mycket energi jag har. Den rest som alltid kommer att vara efter utmattning depressionen 2013. Om jag gör för mycket och ej vilar emellan så blir jag svart pga att jag är för trött och måste vila. Vilket jag inte vill när jag nu har så många olika saker som jag vill göra. Men det är bara att böja sig och acceptera!

Idag har varit en dag av mycket vila med långfrukost, läst hela tidningen , sett tv gudstjänsten som var riktigt bra idag. Sen har vi varit i skogen jag och Jaime och det är verkligen en lisa för själen. Så har jag  lyssnat på sånger av tröst i kyrkan och bakat. Ja det blev många saker iallafall men inget har med konst att göra .

Imorgon är en annan dag och då kanske allt känns bättre. Om inte så behöver jag vila mer!

Ja livet det är som det är. Alla dessa dagar som bara går och ibland undrar jag?

Ibland fylls jag av en stor förundran inför livet och dess mening och ibland kan jag inte se så mycket framåt . Det gör ont i själen och svärtan finns där.

Ofta så kommer det bra bilder ur mig när jag känner mig låg. Kanske är det för att jag är närmare mitt inre?

Hur känner du när du läser detta? Känner du igen dig ? Antagligen för jag tror att jag är ganska vanlig.

För mig är det viktigt att tro på Gud. Det ger hopp och hoppet är det sista som försvinner ifrån en människa. Jag tror att jag är danad för att vara här och nu i ett större sammanhang . Jag tror fast ibland känner jag ej att det är så. Jag tycker att det skulle vara väldigt svårt att hitta en mening i livet om jag ej fick tro. Att leva i det andliga som är utanför den fysiska världen, något som bär en djupare i livets mysterium. När ångesten känns så får jag tro att Gud är min käpp och stav som tröstar mig.(psalm 23 i bibeln) Ja så är det för mig.

Mamma blues,Oilpainting