Hurra för mamma Elly som fyller 97 år idag. En stor dag. Hon har nästan levt i 100 år, varit med om 2 världskrig , genomlevt ransonering.
Utbildade sig till sjuksköterska med alla dessa hemska avdelnings sköterskor som alltid hade någon elev som hackkyckling. Ibland var det mamma.En gång berättade hon att hon stötte på en sådan sträng dam när hon skulle bära ut ett porslins bäcken ifrån en patient. Av rena förskräckelsen tappade hon bäckenet på golvet……och jag kan tänka mig stämningen efter det!
Som färdig sjuksköterska skulle hon vaka. Då ingick momentet,  lära sig söva patienter för operation.  Först fick hon stå brevid och lära sig söva med Eter, nästa gång skulle hon söva med narkos sköterskan brevid nästa gång skulle hon söva själv!
Jag kan inte fatta hur hon vågade. Vilket ansvar.  Jag undrar hur många patienter som dog på den tiden?
Mamma var älskad på avdelningen för på kvällarna sjöng hon för patienterna.
Sen åkte hon ensam till England och jobbade och till Tanzania.
Min mamma var modig.
När hon var 73 år åkte hon 6 mån med vår familj till Chile.Hon lärde
sig spanska så hon klarade sig när hon var ute på vift själv.
Ja det var lite om mamma.
Min modiga mamma.

image