Nu känns det som vi är över på andra sidan och ett nytt år har börjat. Det är Januari och vi vet att det kommer att bli ljusare. bara det gör att det känns bättre för mig. Jag tycker om hösten men jag blir mer och mer påverkad av mörkret. Det gastkramar mig och jag blir gärna deppig.
Men nu har något nytt börjat och lusten har kommit åter.
Jag har fått stavar i julklapp sådana med motstånd , så nu börjar jag dagen med stavgång(ska snart ut). Det tar i hela kroppen och jag tror att det är bra motionsform.
Jag laddar också inför nästa veckas vernissage. Funderar på vilka målningar och grafiska blad som jag ska ta med på utställningen.
Det känns spännande att få komma till Österåkers konsthall och det blir en stor utställning med många bilder.
Jag har också fått vara med om något spännande. En man som har köpt en målning av mig berättade att den målningen som han har köpt var en stark dröm som han drömde för 20 år sedan. Och den har ett budskap och det budskapet gäller för honom lika starkt idag som för 20 år sedan.
Jag tyckte det var fantastiskt att han delgav mig det. Då känner jag mig som jag får vara redskap till att förmedla något som vi ej ser eller känner rent fyskskt men som är andligt.
Därför kan jag säga ännu mer idag att konsten öppnar upp det själsliga och andliga i oss. Och det är därför det är så viktigt att ha konst hemma som man ser varje dag.