Jag tänkte berätta att jag detta år är student på Grafikskolan i Stockholm ( Sätra). Det jag studerar är Artist´s book. Ja vad är en Artist´s book? Att reda ut begreppet som kan vara minst sagt luddigt. Men det mest enklaste är nog att säga att man tar med sig en utställning i en bok som kan vara i ett antal/upplaga.Boken kan ha bilder och text oftast gjort i grafik.

Vi har två fantastiska mentorer som ska guida oss fram.

Med jämna mellanrum har vi artist´s book seminarium och hela tiden regelbunden handledning. Projektet är igång och det känns fantastiskt att få ha mentorer som ger en enskilt bollplank. Vi är 8 , och det är otroligt intressant att få följa varandras projekt , alla så olika.

Samtidigt med detta projekt så lär vi oss massor av grafiska tekniker som är veckor långa. Vi har haft kurs i boktryck, bokbindning, teckning, djuptryck, högtryck, papperslithografi. Sen följer plåtlithografi och stenlithografi, screentryck osv. Lite av korvstoppning och jag är glad för all erfarenhet som jag har sen tidigare då jag har lättare att ta till mig det nya.

Tänk att jag som mogen kvinna och konstnär får gå ett utbildningsår till. Är så glad för detta sammanhang.

Jag har också fina kamrater som jag studerar med och åldersspridningen är från 27-68 år. De flesta är yrkesverksamma konstnärer . Entusiasmen är stor.

Ulli en av våra lärare.