Jag tycker att det var bra att Ulf Elving tog upp detta med att hälsa. krönika i Expressen och gästade Godmorgon i Svt idag.

Det skulle vara helt naturligt för varje svensk medborgare att hälsa.  Jag förstår inte att vi inte hälsar, när livet blir så mycket bättre av att vi möts av ett godmorgon eller hej.

Jag kommer ihåg en episod på Östra sjukhuset i Göteborg. Vi gick rond och var ca 6-7 sjuksköterskor och läkare. Vi gick in till en patient och överläkaren började tala om patienten över hans huvud. Till slut sa patienten och man kanske skulle hälsa då……….

Idag har all vårdpersonal blivit bättre när det finns ett annat tänk med patienten i centrum.

En annan episod var när min man studerade i Jönköping på hälsohögskolan. De kunde ha haft en bra dag i skolan. Nästa morgon när alla samlades så hälsade man inte på varandra.

Till slut blev Jaime så irriterad av detta att han frågade varför man inte hälsade på morgonen? Var de så att man under natten hade blivit ovänner eller något?

Det fick de andra att tänka efter och efter det så hälsade man.

Jag har också tagit del av människor som hälsar en dag och en annan inte. I ett hus som vi bodde i fanns en man som en morgon kunde hälsa och den andra inte.  Jag och Jaime förstod ingenting.

Då bestämde jag mig för att alltid säga godmorgon till alla som jag mötte i huset på morgonen.

Tänk om det fanns någon att säga godmorgon till när jag går till mitt ensamjobb som konstnär! Det är en stor saknad att inte ha arbetskamrater, men annars är det bra.

Jag uppmanar alla oss svenskar att vi ska bli bättre på att hälsa. Och framförallt lära våra barn att hälsa.

Denna bild är ett gäng som mamma gjorde många utflykter med. Här är de på Nåttarö. Dessa goa varma tanter. Jag älskar dessa tanter. Och de var bra på att hälsa!

Mamma hade många i sitt umgänge.

20120810-183150.jpg