Idag vaknade jag inte så tidigt , men hon var innan 6. Många gånger vaknar jag 04 av en hemsk mardröm. Hjärtat slår fort. Okey tänker jag det är en stress dröm och försöker somna om.

Jag håller på att lära om efter att jag blev sjuk 2013 då jag ”gick in i väggen”. Utmattningsdepression heter det också. Jag har nog aldrig varit deprimerad men när energin har tagit slut så får jag ångest. Om jag då vilar så försvinner ångesten kanske nästa dag.

Jag som tycker allt är roligt, älskar att träffa folk, vill hjälpa till, vill arbeta och göra mina bilder ,allt detta går men inte som förr..

Jag kan inte göra allt som jag gjorde förr. Nä jag har begränsningar och håller på att lära mig att ta det lugnare. Det är faktiskt svårare än man tror. Jag har ju hållit flera bollar i luften samtidigt, och jag har kunnat klämma  in saker som behöver göras när jag har haft en arbetsdag. Det går ej längre.

Det är viktigt med motion så det prioriterar jag. Sen är det viktigt med närhet och förståelse. Min man han får höra om och om igen att nu blev det för mycket igen och han står där med båda fötterna på jorden och har tålamod,fantastiskt. Och mina pojkar med familjer de får höra de med!Det är så mycket som jag skulle vilja göra med mina barnbarn men det får bli det vi gör och det som kraften räcker till, bara att aceptera.

Så är det mitt jobb som jag vill göra. Jag står framför målarduken och det finns massor av energi och kraft ett tag, sen får jag ta paus och vila och sen orkar jag lite till.

 

När jag försöker förklara för andra människor hur det är så är det svårt att förstå, (det syns inte på en) och hur ska andra förstå när jag inte förstår mig själv?

Sen gör åldern sitt och det här underbara med övergångsåldern…..

Jag har väntat med att skriva och berätta men nu gör jag det. Det känns dumt på ett sätt att beklaga sig men det är inte det jag gör utan jag tänker att jag är inte ensam och kanske kan detta hjälpa någon annan. Hoppas det. känner du igen dig?

Hur gör du för att lära om?

Jag vet att de som har haft en stroke och ska komma tillbaka till livet har också liknande symtom. Hjärntrött.

Vi har alla vår ryggsäck att bära. Du har ditt, jag har mitt.

Skriv gärna och kommentera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA