Prinsar och prinsessor finns ej nej att älska och leva med en partner är hårt arbete, tålamod, förståelse  och många timmar av kommunikation. Förälskelsen kommer och går. Det är min erfarenhet. Jag älskar min man men jag är inte förälskad hela tiden.

Min mamma som snart fyller 102 år , vi har varandra men vi kan inte föra någon längre dialog längre. Hon har gått in till sig själv och är mest där med sina egna tankar. Hon blir så glad när vi kommer och när vi sitter bredvid varandra , tar hon min hand och säger ”min lilla dotter”.Jag vet hon älskar mig och jag henne.

Jag vill också berätta en sann historia om kärlek!

Jag frågade hur det var? Hur det var med hans fru som tyvärr sedan några år tillbaka fått diagnosen Alzhemer? Hon bodde på ett äldre boende och han gick dit varje dag och satt hos henne. Hon levde mest i sin egen värld. Men sa han att idag och ibland så tar hon min hand och lägger den på sitt bröst och ser mig i ögonen och säger kärlek.

Kärleken till ens barn det är nog det starkaste som finns. Det finns ett ordspråk att mamman kan gå genom eld och vatten med sina barn. Hon släpper dem ej. Och kärleken som finns till ens barnbarn är också stark. Som när barnbarnen vid hejdå ceremonin vid lämnande till Dagis ska vinka i varje fönster och sedan slänga 10 slängkyssar och göra hjärtan med handen. Då fylls jag av så mycket kärlek och går till mitt eget jobb väldigt glad.Eller när de springer fram och ropar med kärlek i rösten -farmor!

Kärleken är skör och behöver vårdas. Den kan lätt gå sönder.

Vi får vara rädda om varandra.

Ett långt liv tillsammans, etsning, 25x25c,

Genom eld och vatten, etsning, 25x25cm