Idag är det sista dagen i workshopen.

Just nu sitter jag i solen??och väntar på att alla ska städa bort sin färg. Efter det ska vi ha en kritisk diskussion om var och ens arbete.

Jag är så otroligt glad för dessa dagar, har fått många nya ”verktyg” som jag kan använda i mitt eget arbete och när jag undervisar.

Imorgon ska jag vara ledig sen ska jag jobba i verkstaden en vecka till innan hemfärd .

Just nu befinner jag mig i Frida Kahlos hus som är fascinerande. Det är mycket större än jag trodde och trädgården är stor,många sköna skuggiga platser med vatten och växter att sitta och vila på. Hennes säng den sista tiden tror jag? Är en säng med utsikt mot trädgården, den har också en spegel i taket.Här finns målningar och fotografier som jag inte har sett tidigare, samt hennes staffli och målarfärger. Tänk här har hon målat alla sina fantastiska verk. Det finns så många olika fascinerande små varelser också som hänger överallt. På väggen , på hyllor och i taket av sängen.

Skriver senare…. Jag var i hennes hus i flera timmar och bara gick runt . Det vilande en slags frid där och trots att det var många fler än jag där så kändes det aldrig trångt.

Jag ska bara vara 2 dagar i Mexico city. Luften är ljummen och det är äntligen lagom varmt. 22-23 grader.

Jag bor på ett bed and breakfast hotell.

Nu kl 18-20 är det happy hour då det bjuds på något att dricka i trädgården.

Ska träffa Kerry från Australien och Jim som är Mexico city bo men är från USA.

Senare…. vi var på en fin restaurang och åt, det såg bara vackert ut på tallriken men var totalt smaklöst. Det var en stor besvikelse för här smakar maten otroligt gott.

Nästa dag i Mexico city var vi och såg en stor utställning med Tim Burton. Jag har faktiskt inte sett en enda film av honom och den här utställningen gav mersmak så nu måste jag bar se hans filmer. Utställningen var mycket av hans figurer med stor fantasi. Ibland lite läskiga varelser. Sånt man kan drömma om.

Så skulle Kerry och jag flanera runt i Mexico city som är så enormt stort. Det gick bra i en timme tills vi förlorade varandra. Ett missförstånd. Ja nu var vi två ensamma kvinnor i denna stora stad. Jag var faktiskt aldrig rädd utan allt gick bra och jag kom till buss stationen i tid. Man hör så mycket historier hela tiden om allt som kan hända osv. Men jag kände aldrig någon oro. Jag tog bussen från centrum till busstationen vilket jag tror var det bästa alternativet. Då var vi många som skulle till samma ställe . Det finns de som har råkat illa ut när de har åkt taxi men jag talade med flera och de sa att de flesta taxi förare är seriösa. Annars rekommenderas det att ta Uber.

Nu är jag tillbaka i Guanajuato och det känns som att komma hem till detta fantastiska hotel med Hugo som driver det. Han är som en stor pappa för alla.

Jag längtar lite hem till mina nära och kära men det fattas bara en vecka. Ska försöka jobba så mycket jag kan nu i verkstaden.

 

Skickat från min iPhone