Södertälje har dåligt rykte men det är en härlig stad. Finns så mycket bra i denna stad! Och den är vacker. Det är inte många städer som har så mycket vatten i centrum. Det finns underbara områden att flanera omkring på. Många av medborgarna i vår stad fyller mig med värme.Vi har en härlig blandning av olika människor ifrån alla världens hörn. Mycket positivt men också utmaningar i att förstå varandra. Kultur natten med så mycket härlig musik och helt gratis. Vi har mycket kulturell verksamhet,där det finns många eldsjälar. En som jag vill nämna är Helena Cronholm som arbetar på med alla sina projekt. Nu sist ledde hon sin Enhörna kör i en stor konsert i St Ragnhilds kyrkan -Requiem av W.A. Mozart -,och alla teater uppsättningar som hon har gjort.Heja på för henne!
Och så är vi en sport stad med ishockey,fotboll och basket ,där ungdoms verksamheten är stor.Och många ungdommar fostras i den sportsliga skolan . Inte bara att bli en bra idrottare utan också fostrande för framtiden.
En sak som gör mig upprörd i vår stad och i hela Sverige är att många inte förstår hur viktigt det är att betala in skatt.Hur ska det bli till slut om vi inte alla känner ansvar? Till slut kan vi hamna i samma läge som Grekland. Vi betalar ju för vår gemensamma sjukvård,skolor,vägar ,äldrevård osv.
Det är inte så att jag hoppar på någon .
Jag vet hur svårt det är att vara egen företagare och det känns hårt att det är så stor del som går till skatt men det är ändå jätte viktigt att vi alla känner ansvar.
Jag blir upprörd när jag läser om Carema som skor sig på de svaga i samhället och tjänar en massa pengar och sen smiter ifrån skatten.