Guardamar har en strand som är 2 mil lång säger de som vet. Jo det stämmer tror jag för det var strand så långt ögat såg.Jag har aldrig varit där och det var en underbar plats att vara på. Fin sandbotten, mer öppet hav och vind. Den enda nackdelen är att man måste gå  en bit  innan man når stranden och har man ”sköna stolar”med sig så är vägen lång! Denna strand kan jag varmt rekommendera.

Igår åkte vi till Orhuela en stad som ligger uppe i bergen inåt landet ca. tre mil härifrån. Det är en historisk stad med många vackra byggnader och ruiner att se. Staden ligger vid bergets fot och högt uppe bergen  finns en ruin av ett slott. Tydligen har denna stad varit provinsens huvudstad. Tyvärr var alla historiska museum stängda så vi fick gissa lite när vi gick där i trånga gamla gränder. Huvudattraktionen är floden som går mitt i staden.          Det som fascinerade mig mest var att det fanns så många fina parker med vackra blommor och  träd som säkert var mer än 100 år.

Zena är ett jätte köpcenter, en stor galleria med säkert 100 affärer och massor av restauranger. Det finns också en stor vatten lekplats för barnen och andra lekplatser också. De har öppet till över midnatt och det är alltid fullt med folk. Igår kväll när vi kom dit letade vi en parkeringsplats länge. Vi shoppade lite, så länge som Jaime orkade för han fullkomligt avskyr att gå i affärer. Sen åt vi på en Argentinsk restaurang. Tyvärr överreklamerad reklam. Vi var inte alls nöjda med maten och servicen. När vi skulle gå hem så hörde vi musik. Det finns en stor scen, igår strömmade salsa musik ut och folk var uppe på scenen och dansade. Det var verkligen blandat med folk. Barn, unga och äldre. Gungande härlig musik och mycket glädje. Det var behållningen av Zena.

Skickar även med et kort på utsikten från vårt sovrumsfönster.

 

 

Samtal på stranden IMG_0316 Fina Stella

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P8210536 P8210539 P8210548 ut