När jag går tillbaka på min blogg så ser jag att det har hänt otroligt mycket detta år. Jag känner mig så otroligt tacksam att få leva , att vara frisk , att kunna tänka klart,  att ha familj och vänner och en man som jag älskar. Och med denna man har jag levt med i 27 år. Det har gått upp och ned och jag kan säga att det har funnits perioder som har varit svåra och att jag inte har kännt mig så förälskad. Men så har det gått några dagar till och plötsligt har känslan funnits där av förälskelse. Nu under senare år när barnen har flyttat hemmifrån så tycker jag att vi är mer kära i varandra. Vi har väldigt roligt ihop och skrattar mycket och det tror jag kan vara en av hemligheterna till att vi har orkat att hålla ihop. Har man inte roligt så blir livet verkligen tungt. Jag menar alla har sina problem och vi har verkligen problem ibland.

Det har hänt stora saker detta år : Alice har kommit till Lennart efter många månaders kämpande. Och hon har utvecklats fint , jag fick vara med den dagen när hon började gå. Alla apploderade när hon hade gått några steg och Alice gjorde också det. Sen stannade hon och gick några steg till och började själv att applodera så vi apploderade mycket den dagen. Molly har fötts. Och vi har fått vara henne nära , fått följa hennes utveckling. Vi hade semester ihop i Spanien under 2 veckor och då fick vi följa henne varje dag. Det var fint. Sebastian och Laura har gift sig. Laura var så vacker brud med sin  baby mage . De var lyckliga och vi också. Alva som nästan inte har några tänder, hon är en riktig 6 års tandgluggare och Love glad och vild. Linus som är underfundig och en liten härlig man och Oliver som nog är den gladaste baby och 1 åring som jag har mött. Vår familj är underbar, stor, bullrig, varm och härlig men inte utan problem!

Sen var jag med om en fantastisk kurs i Spanien i en grafisk teknik. och jag var i paradiset. Så vacker plats.

Detta år 2013 har jag arbetat mycket, alldeles för mycket. och jag har varit sjuk i 2 långa perioder. Säkert för att jag har varit för utarbetad.

Då när livet inte har varit på topp så har jag haft min underbara familj och många goda vänner som har stöttat mig.

Varje människa är ensam och man ska genomleva allt ensam och det finns stunder när ensamheten känns stor och tung. Men det går lättare att genomlida när familj och vänner finns vid ens sida. Nu, årets sista dag så börjar jag att känna mig stark igen. Och jag har lovat mig själv att ta det lugnare.

Läste i DN idag att vi ger nyårslöften som handlar mest om att banta eller annat som gäller hälsan. Hon skrev: Ge dig ett nyårslöfte att göra saker som gör dig lycklig.

Så det ska jag ge mig själv. jag ska göra mer saker som jag mår bra av.

Jag skulle också vilja kunna vara mer lugn och gå in i den andliga världen som betyder så mycket.

Nu, imorgon börjar ett nytt år med en ny tom bok fulla av vita sidor som ska fyllas med text av livet. Och vi du och jag vet ingenting!

Gott nytt år till alla.