Dessa dagar i november månad när mörkret omsluter en och det inte blir riktigt ljust på dagen heller, dessa dagar är det tungt att leva. Dessa dagar vill jag helst slippa och bege mig till ett soligt land. Jag drömmer mig gärna bort till Chile där det just nu är vår och värmen har kommit.
November är alltid värst . Men november kan också vara hur vackert som helst om solen letar sig fram ihop med dimma.
idag har jag varit i min atelje och försökt att måla min barndom i norrland. Jag bodde i Boden från 4-11 år. Egentligen kommer jag inte ihåg så mycket men jag vet att det finns mycket att leta fram. När jag var i Finnland förra veckan så gick vi på ett stort konstmuseum och såg Finsk konst. De hade många målningar från det norra Finnland med fjällen ,renar ,samer och dessa starka färger. Jag känner att jag har dessa färger inom mig. Midnattssolen.
Detta skulle jag måla idag . Jag hade en ide om hur jag ville göra med det var svårare än jag hade tänkt mig. Till slut tror jag att jag kom på något iallafall.
Kanske jag reser upp i norr och letar mina rötter i framtiden?