Ligger i min säng fortfarande. Är förkyld och kroppen behöver vila.

Detta år närmar sig sitt slut och jag tänker på hur det har varit.

Jag började skriva om vår sargade jord, allt elände och hat.  Men det ska jag ej skriva om för att vi är tillräckligt tyngda.

Istället.

Det är underbart med all solidaritet som vi Svenskar visar. Både med att skänka pengar och ge värme till varandra. Så mycket kärlek som finns.

Och denna underbara julkalender som har gått detta år där så många fina, goda och kloka tankar och ord som har sagts. En saga mellan ont och gott , där det goda vinner.

Det är bara den med rent hjärta som kan öppna dörren till Tomtens rike. Ett rent hjärta får vi genom förlåtelse. Så viktigt det är att förlåta sig själv och andra och be om förlåtelse till Gud så vi får ett rent hjärta. Att ha ett rent hjärta behöver vi var och en. Så skönt det är att bli förlåten. Och idag sa Selma att hon brydde sig ej om sitt hus, men det som var viktigt var det som fanns inne i huset, de människor som fanns där. Oh så viktigt med nära och kära och vänner. Det yttre spelar så lite roll och ändå fastnar vi så lätt i det materiella.

Så mycket kärlek som finns i oss människor. Låt oss se kärleken och att den ska segra. I varje liten gest ord eller gärning , låt oss tänka i kärlek så kan världen förändras.

Nu under julen får vi tända mycket ljus och fyllas med hopp och frid och ta in Julens budskap att Jesus har blivit född som är hoppet.

För ett bättre nästa år.

Blue waiting, Oilpainting, 120x120cm

Blue waiting, Oilpainting, 120x120cm