Jag har fått förmånen att göra min största separat utställning hittills på Edsviks konsthall(Sollentuna) den17 Maj-4 Juni  2017, jag kommer  att visa ca 70 bilder som är måleri , grafik och skulptur.

Titel för utställningen kommer att vara

Moder-kvinna och vän.

Jag har länge brunnit för frågor kring kvinnor och jämställdhet, det är inget nytt och vi är många som brinner för dessa frågor. Eftersom jag är konstnär så har jag riktat in mig på kvinnliga konstnärer och vår situation.

Hela utställningen kommer att vara ett projekt där jag undersöker kvinnor i olika situationer genom konstnärliga verk samt att jag kommer att intervjua eller samtala med kvinnliga konstnärer om hur det upplever sin situation som konstnär.

På utställningen kommer jag även att använda meningar som olika konstnärer har sagt.

Frågor som jag vill ta upp är den goda modern, hur det är att bli mamma. Vem tar kommandot i kroppen när vi har en baby att ta hänsyn till. Vem är jag? mamma, konstnär, kvinna? identiteten. Jag menar när man just har blivit mamma.

Hur starkt är konstnärskapet? Kan jag kompromissa, kan jag göra flera saker? Det finns kvinnliga konstnärer som väljer bort att bli mödrar. varför?

Så hoppas att du kan komma och se utställningen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA