När man minst anar eller är minst beredd så händer det, kanske det beror på tankspriddhet som i sin tur gör att man ej är koncentrerad.

Denna semester har vi verkligen motionerat. Och jag har kännt mig stark och glad som man blir av motion. I förrgår när vi gick som vanligt längs med havet på en grusväg med mycket stora stenar som sticker upp så fastnade foten på en sten och jag föll framstupa i backen. Tog emot mig med armarna, händerna och buken. Aj vad ont det gjorde och för att inte tala om efteråt. När man ramlar så blir det som att hela kroppen får en smäll och det gör mest ont i musklerna . Jag fick en smäll på revbenen också så det gör ont när jag djupandas. Idag är det mycket bättre och vi kunde gå igen.

Men det blir en tankeställare. Att man är inte så smidig längre, när man väl faller så blir fallet kraftigare. kanske balansen också är sämre vid högre ålder. Ja det är bara att konstatera att jag inte är 20 längre. Och alla olyckor som sker. Det bara hände och sedan är personen liggande. Jag tänker på min egen mamma som var över 80 år när hon fick Rullator. Det var efter ett fall. De gick tillsammans två damer och höll armkrok. Helt plötsligt faller den ena damen och drar med sig mamma i fallet. Mamma reste sig och gick vidare men efter en stund hade hon ont och vi tog henne till sjukhuset. Där kunde man konstatera att hon hade fått en ful fraktur i lårbenet. De var tvungna att ge henne en ny höftkula. Efter den operationen så kunde hon inte gå utan Rullator , det var som att hon ej hade samma balans längre. Nu skulle hon inte klara ett steg utan sin Rullator.

Molly mitt barnbarn sa när jag berättade att jag hade fallit. ”Farmor du måste vara försiktig” Och det är nog sant men det verkar inte hjälpa oss människor , olyckor kommer alltid att hända!

Förutom fallet så är det härligt att vara i Spanien igen. Just detta område runt Torre Vieja är inte vackert. Det är så mycket betong och inte mycket grönt. Det som är härligt är havet. Både jag och Jaime tycker att södra Spanien Solkusten är mycket finare. Igår fick vi också tips om att åka norr om Barcelona längs med kusten, det ska vara mycket fint.Vi har mest lagat egen mat. När man handlar så är maten billigare här än i Sverige. Vi har också ätit ute några gånger och det har varit helt ok. Annars är det många som säger att maten på Restauranger här inte är god. När jag var här med Hugo och Paula så åt vi på ett ställe i närheten och det var verkligen ingen höjdare.

Jag längtar lite hem. Längtar efter min familj. Inte för att vi inte har det bra men jag längtar alltid efter min familj. Vill vara nära dem och samtidigt älskar jag att resa och uppleva nya saker.

P8180521 P8180522 P8180525

P8180519