Igår var det begravning av mamma. Ett långt liv som är avslutat. Nu får vi andra fortsätta livets väg utan henne och ha det hon har lärt oss i våra hjärtan. Hon var ett föredöme i mycket. Hennes varma leende. och det största som jag tänker på är att hon aldrig talade illa om någon person. Det är något att ta till sig när man känner att tungan håller på att slå slint.

Begravningen var vacker, ljus och fin. Pastor Sten-Gunnar Hedin höll i begravnings ceremonin. Han fick med så många episoder ifrån mammas liv tillsammans med bibelord och dikter. Bl.a läste han :

När mammor dör

då förlorar man

ett av väderstrecken

Då förlorar man

vartannat andetag

då förlorar man en

glänta.

När mammor dör

växer det sly

överallt.

 

Och han läste mammas älsklingspsalm: Psalm 23

Herren är min herde, mig skall intet fattas.

Han låter mig vila gröna ängar , han för mig till vatten där jag finner ro.osv….

 

Efteråt var det minnesstund då vi åt Etiopisk pepparsås och tårta. Många minnen berättades om mamma. Så fint att höra.

Och till slut träffades vi i familjen.

Ja det blev en fin dag att få bära med sig genom livet.