fredag dag 23.

 

Sista dagen.

Packar , väger väskan många gånger för att se om den blir för tung. Jag vill ha med mig alla brons skulpturer hem och de väger mycket. Jag har fått ta ut många saker ifrån väskan som jag ger bort.

Tur att jag ej har handlat så mycket i Indien.

 

Ja vad ska jag säga! Det är lite vemod att lämna allt och alla här. Det har varit en fantastisk resa , tyvärr tyckte inte Jaime det. Men det är klart att det är annorlunda för oss som har varit här och jobbat. Vi har varit i ett sammanhang och vi har hela tiden haft något att göra.

Att integrera sig i denna kultur går ej. Det är så mycket som jag ej förstår. Men det får jag lämna och ta del av det jag kan förstå. Jag njuter av färgerna ,lukterna(de goda!)havet , stranden.  Det fina har varit  gemenskapen  med alla som har jobbat på Stengården. Alla har jobbat med sitt men vi har också suttit ned och talat med varandra och delgett varandra konsten och livet. Igår hade vi en fin avskeds fest för oss som skulle åka hem idag. Alison från England och Lisa, Åsa och jag åker . Magnus och Christina hade vin med sig och vi köpte öl. Åt en god fisk samt skaldjur. Rolig kväll med en god måltid. Alla vi som skulle åka fick också varsin avskedspresent. En liten sten skulptur att ha runt halsen. I år var det två elefanter.

Nu är klockan snart 17 och det är lite kallt. Jag ville ha en tröja på mig.

Jag tycker om maten i Indien. Den vegetariska som de varierar i all oändlighet. Idag åt vi grönsaksris , Äggplanta i någon god kryddig sås, Nudlar med grönsaker och en annan grönsaksröra. Till efterrätt Yoghurt med Ananas ,mixad.

Nu väntar Sverige, om det finns snö vill jag åka skidor. Mycket jobb ligger framför och framförallt får jag träffa min kära familj igen.