Jag håller på och förbereder min nästa utställning som kommer att bli på galleri Eva Solvang i Stockolm i slutet av augusti. Då ska jag visa mitt glasarbete som jag gjorde på konsthögskolan.
Glasarmen som består av 20 olika skulpturer. Hästar med ryttare och soldater, men hela armen är gjord på mitt sätt med mycket kärlek och visar svagheten i oss människor1
Utställningen kommer heta vandringen och den handlar om folkvandringen som sker på vår jord just nu. Vi vandrar från land till land och allt vad de innebär. Det är en svår resa som många gör och det kan vara ett svårt mottagande av den nye individen när anpassning kommer. Men det ger oss också så många nya möjligheter , alla dessa möten som sker mellan oss. Som kan förändra oss för alltid.
Jag funderar ofta på människors resor!Varför är det så svårt för många att lära sig ett nytt språk? Var ligger hindren? varför är det så många kvinnor som inte lär sig svenska? Vad händer i de hemmen? Vad bär de med sig av det gamla, vad kan detta nya land erbjuda?osv. jaime min man som kommer ifrån Chile säger att det första året var värst i Sverige då grät han varje dag och hade hemlängtan.