Just nu har vi satt upp en affischutställning i Söderhallarna , där temat är hemlängtan.

Vi hade en kurs med Maria Lindström , affischkurs då vi var fria att använda vilken teknik som vi ville men gärna papperslithografi som vi lärde oss under kursen.

Hemlängtan med fria associationer.

När vi hade redovisning efter 3 veckor så kom det fram väldigt mycket. Någon hade haft en  svår period i sitt liv och längtade bara hem till lugnet, en annan tänkte på det andliga och skildrade det, kartan kom fram och jag tänkte på alla flyktingar som bara längtar hem och till slut har de bara längtan kvar för att kan de åka hem till de land som de kommer ifrån  så är det ej hem längre och i det nya landet är ej heller hem utan kvar är bara längtan!

Jag tänker också att hemlängtan är en stark känsla. Varje gång som jag har bott utomlands så har min hemlängtan varit stor. En doft i det ett det andra landet för en på en sekund tillbaka till sitt eget land och landar i en  stor klump i bröstet. Det är också konstigt för man längtar bara efter det som var bra och gott i sitt land, det dåliga glöms bort.

Nu kan man gå och se affischerna på Söderhallarna  Medborgarplatsen som hänger till den 26 April.

Det finns också en glasmonter med böcker, pappersvikningar, grafik och skulptur som vi också har lärt oss på Grafikskolan.

Jag kan verkligen rekommendera Grafikskolan där det finns tillgång till mycket kunskap. http://www.grafikskolan.se/start/