När jag ringde mamma i eftermiddag så var allt som vanligt igen! Hon lät glad och allt med hemtjänsten hade varit i sin ordning. Maten smakade gott och hon hade t.o.m. varit ute på en lite promenad.Hon kom ihåg allt och frågade mig en massa som hon alltid gör. Tänk att det kan växla så mycket.

Mamma har alltid varit en stark och modig kvinna  som inte har  varit rädd utan hon har förlitat sig på Gud  i alla livets skiftningar., hon har en levande Guds tro och det är det som har burit henne genom livet.

På sjuksköterske skolan var det hemskt många gånger med dessa sjuksköterskor som ”gillade” att vara elaka mot eleverna. Mamma fick en del utskällningar men klarade sig igenom utbildningen med glans. Hon kallades för den sjungande systern som tog en trudeelut för patienterna på kvällarna. Hon har berättat att hon fick söva patienter med Eter som skulle magopereras. Första gången fick hon se på, andra fick hon söva och ”narkossystern”stod bredvid, tredje gången så stod hon där själv. Hjälp vad jag skulle ha varit rädd!  Efter några år som sjuksköterska åkte hon till Tanzania där hon arbetade i 4 år. En dag kom det ett friarbrev ifrån min far som äntligen hade bestämt sig för mamma.De hade kännt varandra i 20 år. Pappa arbetade i Etiopien som läkare.

Mamma sa ja och de stannade ytterligare tre år. i Etiopien.Johannes föddes där och  det var en dramatisk förlossning . En van gammal barnmorska Hulda tror jag hon hette tog ut honom med tång. Det används inte längre pga att om man gör fel så kan man skada barnet.

Efter afrika så hamnade de i sverige, först i Jönköping där jag och Filip  föddes , sen Linköping , Boden i 7 år. och till sist Södertälje. mamma var mycket social och det var alltid olika människor hemma hos oss. Det kunde vara kvinnor, folk ifrån alla möjliga länder osv.