Idag tänker jag på alla kvinnor i min närhet som lever eller har dött.

Jag har min mamma som är min förebild i mycket sedan ville jag få en syster eller en dotter som jag aldrig fick, men jag har ändå många systrar!!!!!  Och många döttrar.

Många av mina vänner är som mina systrar och alla mina svärdöttrar är som mina döttrar. Jag älskar dem och tackar för mina söners val.Och så har jag en ”styvdotter ” och vi är nära. Och nu har jag fått flera barnbarn som är flickor. Sen har jag flera syskon barn som är kvinnor som står mig väldigt nära.  Och mina svägerskor. Sen vill jag nämna mina fastrar som är i mammas ålder och alla vänner som jag har haft i över 30 år och som jag kan lita på. Det är fantastiskt med all denna kvinnogemenskap.

I min konst arbetar jag med feministiska frågor pga att det ligger närmast mitt hjärta.Alla hormoner som ställer till det för oss. Jag vill lyfta kvinnofrågor som är svåra att tala om. Kanske mitt nästa projekt blir frågor om klimakteriet.

Om jag inte hade haft alla dessa kvinnor vid min sida så vet jag inte vad det hade blivit av mig? Alla djupa samtal om frågor om livet, allt stöd. Och alla skratt.

Vi är otroligt viktiga för varandra allihop.

Så glada, Monotopi, 60x35cm

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA