Det stod i DN idag. Fem saker som personer ångrar när de ligger på sin dödsbädd.

Jag vill ta upp en sak.

Den  starkaste punkten var att personerna inte hade gjort det de verkligen ville i livet utan hen hade gjort de andra förväntade att de skulle göra.

Min man kommenterade att många gånger blir livet som det blir. Hen har många drömmar men kanske hen är deprimerad eller något annat har hänt så det finns ingen chans till att göra det hen verkligen ville. Det är sant. Men många personer kan  verkligen göra något annat av sitt liv. Det handlar om att våga.

Att våga , där tror jag det finns ett stort hinder. Det är alltid lättare att var kvar i det invanda det trygga än att ge sig ut på lite halare is. Och att släppa det trygga är svårt. Men hen behöver ju inte börja så stort. Det finns små saker som vi alla drömmer om som hen kan prova först.

En av mina drömmar och det jag verkligen ville var att få hålla på med konsten, så till slut vågade jag att säga upp mig från mitt sjuksköterske jobb och ta konsten på allvar.  Det var verkligen att gå ut på hal is. Det är fortfarande hal is.  Ekonomiskt. Men jag känner att jag gör det jag verkligen vill göra. Det finns en kraft och energi inom mig som vill skapa och ge uttryck i färg och form. Nu kan det komma ut när jag ger den tid. Jag vill träna på att leva mer i nuet i varje dag. Men jag är ingen flummars utan går till mitt jobb och jobbar fyra dagar/ vecka och en vilodag.

Har du någon dröm? Ja det är klart att du har, det har alla.

kanske det är din tid just nu att våga ta ett steg ut och följa din dröm?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cyklisten, oljemålning, 30x30cm.

Cyklisten

Oljemålning

30x30cm.