Idag tar jag en ny dag av time out. Behöver vila.Nu är utställningen på Edsviks konsthall slut och även fast det har varit en stor upplevelse och fantastiskt på alla sätt så är jag trött. Jag var också med på Rönninge konstrunda i helgen och det blev mycket på en gång.Även fast det har varit mycket jobb en lång tid så stannar inte livet upp utan allt går i sin gilla gång och det som händer händer. I hemmet finns en hel del att göra och vi har stor familj som jag vill vara en del i.Vänner blir sjuka och en har sorg. Livet det sköra livet som vi har fått som gåva. Varje dag att leva. Naturen spricker av liv just nu och det är så vackert överallt.Jag läser en bok av Tomas Sjödin som heter Vilan. Det är en bra bok och den har gett mig många tankeställare. Det händer saker i vilan när vi släpper taget och bara låter det undermedvetna tränga fram. Att sova är också viktigt. Jag hade en natt när jag inte sov så bra utan vaknade flera gånger av hemska mardrömmar och hjärtat det dunkade. Fick tala till mig själv och säga :det var bara en dröm och så somnade jag om för att vakna igen med en ny mardröm. När jag har sådana här nätter så vet jag att jag behövs vila. Det har varit för mycket.

Jag tycker att det är underbart att leva. Tänk att få uppleva mina barnbarn som ger så mycket glädje. Barn de är inte bekymrade utan de lever för stunden och är i grunden bara lyckliga om de är trygga. Att få ta del av ett barns gapskratt det smittar av sig och då börjar även jag att gapskratta. Befriande. Att få vara med min livskamrat och vän är också fint. Ibland sitter vi bara tysta tätt intill varandra och det är också fint.Och att få dela livet med mina vänner är också en gåva.

Jag ingår i ett samarbetsprojekt mellan Södertälje konstnärskrets och Grafikens hus som heter Gränslös grafik.Vi är indelade i grupper med kretsen medlemmar och nysvenskar och vi ska arbeta ihop och göra grafiska bilder. Igår var jag med och arbetade i grafik verkstaden. Så givande och roligt. Det är intressant att se hur allas bilder kommer fram och hur olika bildspråk vi har. Jag märker också att jag längtar efter arbetskamrater och därför var det också roligt att få jobba ihop. Jag fascineras mycket av vår ordförande i grafikverkstaden Olof Sandahl  och Jan Manker som är mästare på grafik. Även fast jag har hållit på mycket med grafik så lär jag mig så mycket av dem. Imorgon hoppas jag att jag ska vara piggare och orka jobba igen. Vill verkligen inte missa denna vecka av så mycket glädje.

Jag tänker också på krönikan som Johan Croneman skrev idag i DN om vår tids gudstjänster. Han menar att gudstjänsterna i dag inte har förnyats mycket utan man går i gamla hjulspår och sa att av predikan fick han ingenting ut av för prästen sa ingenting. jag håller faktiskt med. Många gånger blir jag besviken och tycker att predikningarna inte säger någonting. De talar om en allmän kärlek men har glömt kärnan. Ska vi orka leva och få kraft av evangeliet så måste vi få ta del av kärnan och höra var kärleken kommer ifrån. Att det är Gud och Jesus som är kärnan och att det är ett erbjudande att få ta del av det kristna budskapet. Där finns vilan ,kraften och kärleken. Hur ska vi kunna förlåta om vi själva inte ber om förlåtelse.

Det regnar och just nu tycker jag att det är vilsamt. J

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ag har balkongdörren öppen och har regnet nära mig men jag blir inte blöt. Det gör också att jag kan ligga i min säng utan att känna att jag borde gå ut. Det blir väldigt kravlöst. Och jag får vara ensam idag. Det är också vila.