Klockan 04.00 var jag klarvaken och väntade ! Nu kommer det den där värmeböljan igen som kallas vallning. När jag vaknade så slog hjärtat fort och jag höll på att sätta ihop glasbitar till ett glasfönster. (Jag går glaskurs på skolan just nu) Ja man bearbetar allt i sömnen!
Klarvaken och tankarna började gå så det det var svårt att somna om direkt. jag gick upp en liten stund och läste sen lade jag mig igen och sov någon timme till.
Jag tänker på att en fjärdedel av alla svenskar har sömnproblem och väldigt många tar sömntabletter. Jag lägger ingen värdering i sömntabletter eller , om man behöver så ska man ta det. Men att det är så många som har problem med att sova. kan det bero på att vi är alldeles för stressade och inte hinner med oss själva? inte hinner med att lugna oss , att känna inåt? Måste vi hinna göra så mycket?
Min son sa något väldigt bra en dag och det har jag tänkt mycket på. Att minst en dag i veckan så ska man inte göra något alls utan bara vila.
Ofta när vi är lediga så finns det så mycket att se och höra och uppleva. och är det så att vi rusar runt där för att uppleva också.
I alla fall så tycker inte jag att det är värt att förlora sin härliga sömn på att vara alldeles för stressad.
kanske det är så att vår största utmaning är att ta det lugnt och vända oss in i oss själva. Att känna djupet, själen ,det andliga.