1: advent. Det var fullt i kyrkan idag. Så vackert med levande ljus och vacker musik.
Vår präst talade om längtan som finns i varje människa. Det gör att vi söker efter något som kan fylla oss med mening. Vi är lurade och söker ständigt efter det som kan göra oss lyckliga. Och vi tror att prylar kan göra oss lyckliga. Materialismen. Vad har grannen- det vill jag också ha. Och vi köper ständigt nya prylar för att tillfredställa oss. Vi arbetar mer för att kunna köpa allt det vi vill ha. Men är vi lyckligare?
Oftast så fylls vi av tomhet och är ständigt på jakt.
Ofta så hinner vi inte med varandra pga av denna köphysteri stress.
Jag känner mig lycklig när jag har haft ett möte med en annan person, och det har varit ett möte av dialog, jag känner mig lycklig när jag har frid och ro i mitt inre.
Mina bilder handlar mycket om denna längtan och illusionen. Att vara på ett skönt ställe där det finns mycket av gemenskap och värme. Jag söker efter att kunna skildra ljuset och kärleken.
Jag är en sökare efter det som kan fylla mitt inre. Jag söker efter värme och kärlek. Jag söker efter Gud och vill tro på en Gud som har en mening för var och en av oss. Att vara älskad för den jag är , inte för vad jag åstakommer.
Jag tänker också att denna längtan och att finna mening hindras av att vi har svårt att förlåta. Kanske först att kunna förlåta oss själva och andra. Annars ligger det en mur emellan oss och att finna det vi längtar efter.
Är det inte detta som vi alla längtar efter?