Natten är svart och mörk. Och den kommer plötsligt. På bara 15 min så är det mörkt.

När ljuset kommer på morgonen känns det som en befrielse och lättnad.

Inatt var det varmt, jag vaknade under myggnätet av att en mygga hade hittat in under nätet och bitit mig. De kliar mycket. Trevar mig upp i mörkret och tände lampan, satte på fläkten och la mig igen. Somnade. Vaknade innan 07 av en mardröm så den här natten var lite orolig.

Nu sitter jag på balkongen och skriver. Utanför i trädgården står 2 bilar. Just nu gick en man in och satte sig i en av bilarna och satte på musik…..högt…. kl är 07:20. Han tycker väl att alla hotell gäster ska vakna!

Vi fick hämta våra gjutna bron skulpturer igår eftermiddag. Jag är nöjd med alla. Först gjuts de i en tradition som man har här som är 2000år gammal. Hantverkarna gör former av gips, vaxen smälts bort och då finns ett hålrum kvar att hälla brons i. Formerna ställs ute i sanden och de häller i den smälta heta bronsen. Ett dygn står de där och öppnas dagen efter. Då börjar efter arbetet med att ta bort brons som har blivit små klumpar och alla hjälp kanaler. Man städar skulpturerna. Nästa dag som var igår fick vi hämta skulpturerna.Nu har jag 11 stycken. De väger ca 13kg. Och i vår väska får vi ha max 23kg. Hoppas att jag får med mig allt jag har. Bronserna har jag tänkt ska vara med på utställningen i Edsviks konsthall, där jag ska visa måleri , grafik och skulptur. Allt under temat moder-kvinna och vän. (13/5-4/6) Det skulle vara bra att göra någon mer skulptur men jag kommer ej att få plats i resväskan sen kostar det att gjuta så jag nöjer mig med de jag har.

Några bilder från Stengården.