Tänk nu är min mamma på väg till sin 98 födelsedag. Visserligen dröjer det men får hon leva så blir hon 98 år i år. ingen dålig ålder.

Idag var jag på besök. Hon satt i sitt rum när jag kom och sa att hon precis hade haft besök av en
annan äldre dam som bor på samma äldreboende . Mamma har redan skaffat sig kamrater! Jag tycker att det är fantastiskt när man är i den åldern. Det brukar vara svårt att knyta nya kontakter dessto äldre man blir. Nu vet jag att en av damerna som hon umgås med är en bekant sen tidigare, men andra kontakter är nya.

Mamma är fortfarande ganska öppen och glad och tycker inte om konflikter. Är det någon som är sur och ska bestämme som typ vilket TV program som ska gälla så går mamma därifrån istället för att få igenom sin vilja och bråka.

Lilla mamma hon glömmer och glömmer och frågar om och om igen. Tidens gång. Den äldres process.

Jag tycker att hon verkar vara till freds och tiden går ej sakta säger hon. De har myket aktiviteter på Rosstorp. Idag berättade hon om en lek som de gör på ”sitt gymnastiken” Så de har fått in glädjen i rörelserna. Jätte bra tycker jag.

Ja det är sorg att få följa sin mamma i denna process men jag känner ändå en stor tacksamhet till detta äldreboende Rosstorp där de har fin personal som tar hand om henne. Hon är tillfreds, ren och snygg och det luktar inte illa någonstanns, och det är ett gott betyg till all peronal. De behandlar henne också med stor respekt och värme.
image