Under några intensiva dagar här i Mexico har jag mött så många människor som gör sin dröm!

En kvinna i samma ålder som mig från Australien bytte bana när det gäller jobb och började att arbeta med grupper och resor. Hon organiserar konstresor till olika delar av världen bl.a Mexico. Resorna innehåller kurs med lärare i något land där det också finns mycket kultur att se. Hon ser till att det finns god mat att äta osv. Bland annat ordnar hon resor hit till Guanajuato (Mexico) och till Marocko-Casa Blanca och Marrakech.  Och hon har verkligen lyckats, det är fullbokat. Och hon tar rejält betalt.

En annan man från USA musiker , har bott i Mexico city i 35 år. han reser också mycket och dirigerar musik i stora och små sammanhang.

En annan man har köpt ett stort hus i Morelia Mexico och gjort det till Bred and Breakfast . Han bor halva tiden i Morelia och halva tiden i Canada. Hans ide om Bread and Breakfast har slagit väl ut.

En anna kvinna från USA åker också runt i världen med grupper i måleri där hon själv undervisar. Ett av målen är hit.

Jag upplever dessa människor som modiga och väldigt fria. Jag tänker för att flytta hit krävs mod.  Kanske Mexico är ett land där man är mer fri? Det finns härlig musik och helt underbar mat. Människor är vänliga och det finns ej stress , istället inställningen  Manana…….

Oj vad världen är mycket större än lilla Sverige. Och att det finns så många andra sätt att leva än som vi gör i vårt land. Det som blir vardag i ett annat sätt att leva.

Och vad gör jag i Guanajuato ? Jag är gäst i grafikverkstaden Piramid grafik . Arbetar med grafik. meningen är att jag ska kunna delge mina erfarenheter inom grafik och att jag också ska kunna få prova på nya tekniker som jag ej har gjort förut. Vi delar kunskap och idéer. Idag ska jag få prova en experimentell teknik som jag visade några bilder ifrån i det förra inlägget. Det är Monotopier och man har ingen plåt att utgå ifrån utan allt görs direkt. Ser väldigt spännande ut.

Igår provade jag på denna teknik som innebär att man arbetar på en plast lager på lager med färg. Varje färg trycks för sig och mönster fås genom gladpack som rycks bort ifrån färglagret. Det blir som en fin bakgrund och sedan kan man trycka en bild på detta.

Tänkte fortsätta idag och göra bakgrund sedan trycka små föremål från Mexico som jag har köpt på marknaden .

Jag lägger ut en hel del spontana filmer och bilder på Instagram. Om du vill följa mig där så har jag konto:    art_of_fia

Yes! I natt sov jag and till 06!

Hugo visar

 

Hugo Anaya! Som förestår verkstaden.