Jag tycker att det är så stort och gripande att Påven är i Sverige och att man firar en mässa ihop med protestantiska kyrkan. Att försöka få kyrkan till  en kyrka efter reformationen för 500 år sedan. Jag tycker att det är en kärleks handling. Det har funnits  en ekumenisk rörelse länge men nu verkar den som den växer. Jag satt och såg på mässan idag och kände mig rörd. Det behövs en stor enad kyrka där Jesu budskap om kärleken får vara det centrala. Jag tycker också om alla riter som finns i kyrkan.

I detta höst väder tog jag på mig springkläder och en regn jacka och gav mig iväg mot skogen. Den första biten var inte rolig när jag hade motvind tillsammans med regn men så snart jag kom in i skogen så blåste det knappt. Och det var så vackert.  Allt i gula toner. Rena meditationen. När jag kom hem kände jag mig stark och lycklig.

Och när jag idag åkte bil upp till Uppsala så spelade de vacker musik i p2.också väldigt meditativ . Han som presenterade musiken sa att en av kompositörerna hade sagt att genom musiken når man fram till ljuset och man börjar också se med ögon som ser inåt mot själen.

Inuti, Olja på duk,60x60cm

Inuti, Olja på duk,60x60cm