OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

”Är det du som kommer! Vad roligt.”    Säger mamma varje gång som jag hälsar på.

Vi sätter  oss och pratar om det som har varit en stund, sen glömmer hon och frågar om det vi har talat om igen. Vissa saker kommer hon ihåg andra inte.  Hon  har det bra på Rosstorp , personalen är fin emot henne. Hon säger själv att hon har det bra.

Mamma har blivit tröttare och ligger mer och vilar. Att gå till matsalen och äta tar på krafterna så efter det behöver hon vila.

Under påskhelgen när vi hade släktmiddag så ville mamma vara med och det gladde oss alla.

Ja det är små förändringar som händer med henne som det gör med en gammal människa.

Det är smärtsamt för mig att se alla förändringar bara för att hon är min mamma men det är underbart skönt att hon har det så bra på Rosstorp. Tänk om hon hade bott kvar hemma och vi hade varit oroliga varje dag att hon skulle ramla, glömma spisen eller annat.

Jag känner mig tacksam att få bo i Sverige där vi har fungerande äldreboende. Visserligen kan en del boenden vara under all kritik men i mammas fall som Rosstorp  är det bra. Där det finns engagerad personal som har fått utbildning och man har den äldre personen i fokus. Har talat med personer ifrån andra länder där det inte finns samma tänk när det gäller de äldre. Utan det som är först är att tjäna pengar.

Vår långa tid av demokrati och socialdemokraterna vid makten har satt sin prägel på mycket i Sverige. Varför det är så viktigt att alla betalar skatt och att dessa pengar ska gå tillbaka till oss när vi behöver. Tänk att vi ha fri sjukvård och skolgång, tänk att vi kan studera i princip hela vårt liv. Gratis.

Det är nu jag blir vansinnigt arg på alla som utnyttjar vårt system och försöker tjäna pengar genom bedrägerier. Tänker på tex  2 hemtjänst bolag som håller på  i rättegång just nu som har lurat Södertälje kommun på mycket pengar .