Hon sitter så söt med nylagt hår i lilla matsalen  när jag kommer. Jo, hon har precis kommit ifrån hårfrisörskan. De  dricker kaffe och äter tårta för att en av personalen ska sluta idag. Alla säger att jag borde smaka för att tårtan är verkligen god…..och tänk , den kommer från ICA maxi.

När vi har druckit kaffe så är det en liten andakt som vi går på.Och nattvard. Det tycker jag var fint.

Sen går vi in i hennes rum. Jag frågar om hon minns när jag var där sist eller om hon tycker att jag har varit borta länge? Men det tycker hon inte.( Jag har inte varit hos henne på 5 veckor pga av min resa. )

Jag berättar också att hennes svägerska har dött, också hon till åren kommen. Hon hade uppnått en ålder över 90. Mamma blev ledsen och undrade lite mer. Den sista som vi hälsade på hon och jag , när mamma orkade resa i bil det var moster Ulla. Då var mamma 96 år. Jag for vidare och hade en utställning, lämnade henne hos moster Ulla och de hade haft så trevligt. Jag kommer ej ihåg om hon sov där men det tror jag hon också gjorde. Det var en resa på ca 36 mil en väg så det tog några timmar. Nu vill hon inte resa någonstans.

Ja sa hon efter ett tag. Ja jag är så tacksam till varje dag som jag får leva. Jaha sa jag  och undrade lite över om hon tyckte att det kändes tråkigt ibland pga att hon nästan inte gör något mer än bara finns där på Rosstorp. Nä sa hon. Jag kan ju sprattla med mina ben!!!!!!

Ja hon har livslust och hon har sin humor kvar. Det är väl det som gör att livet inte vill ta slut? Och så är hon positiv och tacksam. Jag har faktiskt inte hört henne klaga en enda gång. Hon är fantastisk min lilla mamma.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA