Mamma har alltid stöttat mig i min konst och varit med  på så gott som varenda konstutställning som jag har haft. Jag kommer speciellt ihåg när hon kom på vår glas utställning på galleri Mejan  (kungliga konsthögskolan), avslutnings utställningen projektåret glas. Då gick mamma omkring och bröstade upp sig och var stolt som en tupp. Det är sju år sedan. Då var hon 92 år och väldigt pigg.

Även fast hon alltid har hejat på mig som konstnär så har hon alltid tyckt att jag också ska arbeta som sjuksköterska också.

Jag hade frågat henne tidigare om hon ville komma till Edsviks konsthall och se min utställning och det ville hon. Sen fick det bero på dagsformen.

När jag kom igår så var hon pigg och taggad. Iklädd blommig tunika, jeans , en färgglad tröja och hatt åkte vi med färdtjänsten mot Sollentuna. Taxi föraren körde mjukt och fint och fick också beröm av mamma. Han berättade att han var från Eritrea och då sa mamma att hon hade arbetat i Etiopen som sjuksköterska och att hon hade ätit mycket Etiopisk pepparsås. Då skrattade han.

En timme senare var vi framme. Vi hjälptes åt att sätta henne i rullstol . På plats fanns kusin Peter med dotter Josefin och barnbarn Leia. Mamma tyckte att det var kul att de också var där.

Så gick vi in i konsthallen och mamma frågade flera gånger: ” Har du målat allt det här?” Och det var roligt för nu såg hon alla målningar , hon såg vad det föreställde och såg färgerna bra. Och hon tyckte om utställningen. Det sa hon flera gånger. Annars när jag har försökt visa henne någon bild från telefonen eller datorn så har hon ej sett.

När vi hade gått runt ett varv så blev vi bjudna på kaffe och bulle av kusin peter.

Sen gick vi ett varv till i hallen och såg på tavlorna.

Tiden gick fort och snart skulle taxin ta oss tillbaka igen till Rosstorp i Rönninge. När mamma väl var hemma igen så var hon trött och tyckte att det var för väl att hon hade en säng som hon kunde få lägga sig i.

Härlig dag som betydde mycket för oss båda. Vi hade det mysigt att hon var glad och nöjd. Och att vi fick vara tillsammans en hel dag.

Min lilla mamma.

 

Snart iväg på utflykt. Här på sitt rum på Rosstorp.

Lilla Lea

Josephin och Lea

Mamma Edsviks konsthall Maj 2017

Mor Elly med kusin Peter och jag Edsviks konsthall Maj 2017

Mor Elly och jag Edsviks konsthall Maj 2017