Vi flyr molnen-kanske ska det bli regn, tar vår hyrda bil och åker österut mot Almeria. En gammal och historisk stad som vi har varit i förut samt gillade den.
Det var fantastiskt att komma tillbaka och bara ströva runt, ta en glass och se på alla människor och hundar för det finns det mycket av i Spanien.
Vi frågade ”glasmannen” vad han tyckte att vi skulle se och han rekommenderade La Alcazaba som är ett gammalt slott.Där det visar både regim av islamiskt styre och kristet. Intressant arkitektur och det finns många historiska föremål att se. men det som fyller en när man är där är den fantastiska arkitekturen och de otroligt vackra trädgårdarna.
Annars på kustvägen till Almeria som är så vacker med havet och bergen så har man förstört landskapet genom odlingar av grönsaker och frukt i växthus som man har plastat in med stora vita plaster. Det är så otroligt fult och finns alldeles för många.
jag blir så ledsen när jag ser sånt. kan man inte komma på något vackrare som också har samma funktion. Nu som alltid känns det som de ”snabba” pengarna är viktigast. okey jag förstår att Spanjorerna behöver allt de kan få i inkomst men detta?
kontrasten var att gå i slottsträdgården.
Härligt.