Bara att få landa och andas in och känna denna ljumma försommar luft lite längre ned i Europa gör mig lycklig. Att kunna slänga av sig en hel del kläder och inte behöva frysa varken på dagen eller natten är underbart. Paris Paris, denna stad som pulserar av liv i varje gathörn.

Några strapatser ska man ha …..

Vi kommer med buss från flygplatsen , hungriga och kissnödiga.Går in på en restaurang och ska just sätta oss, Jaime behöver gå på toaletten , jag försöker sätta mig men kyparen börjar bråka med Jaime . Han måste dricka en öl och sen gå på toaletten. Vi går därifrån och tar in på nästa restaurang. Jaime går iväg och jag ska sätta mig vid gatan . Det är trångt. När jag ska ta av mig min ryggsäck så passar jag på att välta ned grannens glas på marken., och på hennes  väska…. glaset krossas i miljoner bitar.  Som tur är så är det bara vatten, men minen jag får av damen är inte nådig….. Jag försöker att urskulda mig men det hjälper inte så mycket.

Kyparen visar oss en annan plats inne i restaurangen, där beställer vi kyckling!

Sen går vi till hotellet.

Hotellet ligger mitt i Montmartre. Ett litet trevligt hotell. Det heter Hotel des art i Montmartre och kan varmt rekommenderas. Rent och trevliga rum,  bra frukostbufé .

Tre dagar att strosa runt i Paris, äta på mysiga restauranger och att sitta vid gatan och se folklivet. Dricka en café de creme, se på dans uppvisning eller höra någon spela på gatan.Vandra i någon av de många parkerna under lummiga träd. Höra fåglarna sjunga och sola en stund vid konstgjorda dammar som finns. Det är en lisa för själ och kropp.

Vi har också varit i Eiffeltornets topp och sett hela staden. Gått på Pompidou museet och sett Paul Klee. Vi hade blivit rekommenderade att äta på terassen i Pompidou , högst upp för att kunna se hela staden. Restaurangen var lyxig och utsikten fantastisk men inte priserna!

Att åka tunnelbana  är ett äventyr i sig. Det känns som man springer upp och ned i dessa trappor som ska ta en från en nivå till en annan linje av tunnelbana, lite  som att vara i katakomber.  Tunnelbanan har klart sin charm och jag har ej sett något liknande någon annanstans. Jag har många gånger tänkt att vara handikappad och åka tunnelbana i Paris måste vara en omöjlighet.

Att gå i alla olika parker är helt fantastiskt men att komma ut på de stora vägarna är inte kul med all trafik och avgaser.

Maten är som bäst när man hittar fram till de små kvarters restaurangerna. Vi hittade en på en liten bakgata och det var den absolut bästa måltiden som vi åt. Just så där franskt  som man säger. Att i Frankrike finns det bra kockar.

Och vi har varit tillsammans under dessa dagar och förfirat Jaime som snart fyller år.
image

image

image

image

image

image

image