Så drar det ihop sig, näst sista dagen på år 2011. Idag i DN så har man sumerat stora händelser och tagit upp kända personer som har dött.
Det har hänt väldigt mycket detta år i världen. Revolotionen i hela arabvärden när den ena diktatorn efter den andre har avsatts av folket. Stort! men också mycket ovisshet och vad kommer att hända? och all rädsla för de fanatiska muslimerna. Inte minst med tanke på kvinnors frigörelse.
Det har varit ett oroligt år då det också har hänt mycket av våld och destruktivitet , jag tänker på Anders Bredvinge Norge. Detta fruktansvärda mord som han utförde på så många unga helt oskyldiga. Och att han tyckte att han gjorde det rätta.Undrar om han är psykiskt sjuk eller om han är så järntvättad så han tror att han har gjort det rätta?
För mig har 2011 varit ett både bra och tungt år. Jag har präglats av osäkerheten att ”överleva” som konstnär. Det är inte lätt att leva på sin konst. men jag har klarat mig och det är helt fantastiskt. Men det har varit många dagar av ont i magen och frågan är om det är värt det? Så nästa år kanske jag iallafall ska ta ett ”bröjobb” och sedan måla mer rofyllt?
Jag har också det besvärligt med ”klimakteriet” Denna övergångstid för oss kvinnor då hormonerna ställer till det. Oro, ångest, sömnstörning, svettig ,deppig osv. Uppmaningen innifrån att ta det lugnare i livet.
Så det blir min stora utmaning år 2012 att ta det lugnare. Att stanna upp, att öva mindfulness, att vara närvarande här och nu.
Det talas så litet om att kvinnor i klimakteriet också har ångest och mår dåligt. Det jag hade hört innan jag var där var att man hade vallningar men inte om att hormonerna också påverkar så mycket mer för en i livet.
Så jag hoppas och ber till Gud att år 2012 ska bli ett mer fridsamt år för mig.Och att jag ska ha mer balans i mitt liv.