onsdag dag 14

 

Klockan ringde på 05:30. Vi skulle åka till Auroville ca 10 mil från oss.

Taxin kom lite över 06. Vi åkte i gryningen som snart blev det ljust. Det Landskap som vi åkte igenom var frodigt grönt, vackert.

Vid ankomst till Auroville stannade vi vid ett franskt bageri och köpte gott kaffebröd som vi tog med oss till frukost cafét i Visitor center där vi mötte  upp min vän sedan många år tillbaka. Hon bor i Auroville några månader .

Auroville som jag har förstått det är en kommunitet som bygger på att alla hjälps åt med arbete som ska göras. Pengar som kommer in går till en stor del in i kommuniteten. 2500 personer lever och arbetar här och många kommer från Frankrike , Tyskland, Sverige och England. Det andliga är väldigt viktigt och meditation görs av många. Här finns också det berömda templet Matrimandi. Som har en stor kristallkula i mitten som ska ge energi. Utanför finns en vacker och stor trädgård med ett heligt träd dit många kommer och besöker. Detta heliga träd är gammalt och har från sina grenar sänt ned som trådar till marken  där det har slagit rot och blivit nya stammar. Allt hör ihop och det är säkert 20 träd med moderträdet i mitten. Tyvärr fick man ej fota.

Efter templet åkte vi till Visitor center igen och handlade kläder och fikade.

Sedan åkte vi runt och tittade och hamnade på ett matställe där vi äntligen vågade äta sallad. Pga av min vän som kände till stället. I Indien måste man vara försiktig med färska grönsaker och frukt. Hela denna by som är uppbyggd efter 1968 är vacker , speciella hus, grönt och frodigt. Sedan 1968 har de planterat mer än 2 miljoner träd som nu är stora. Området är renare och man ser ej så mycket skräp. Det är som att det vilar en stillhet och ro över hela denna by.

Det är värt ett besök om du är nära.

På eftermiddagen åkte vi till Pondicherry, en fransk kolonial stad sedan tidigare. Halva staden har kvar den franska stilen.

Och den ligger vid havet.

Vi var nu så trötta efter alla intryck i Auroville så vi orkade inte ta in mycket av staden men alla vi tre tyckte om att vara där och jag tror att vi kommer att åka en gång till.

Några bilder från dagen.

En taxi med chaufför hade vi hela dagen.

Denna bild fotograf Lisa Palmer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA