Medans krigen härjar i världen och det finns så många naturkatastrofer och människor lider. Så finns det också många som lider av orättvisor i vårat eget land. Och det finns fler och fler fattiga. Igår fick jag höra från en kvinna som arbetar i en kyrka,  om många personer som finns i hennes arbetsområde som är  ifrån försäkringskassan. De kan ha varit sjuka i 10 år och helt plötsligt ska de vara friska!  Det finns människor som inte kan åka buss eller tunnelbana pga av starka fobier men nu helt plötsligt ska de vara  friska!!säger försäkringskassan. Hur ska man kunna arbeta om man inte kan åka till jobbet? Ingen sjukpenning , ingen a-kassa utan det blir att förnedra sig och gå till socialen.

Detta har blivit Sverige ? Och alla rapporter som kommer in om fattiga barn.

Och idag läste jag om en kvinna i DN som ej får ersättning från försäkringskassan när hon är gravid och arbetar med farliga blyer som kan skada barnet. Jag kan bara tänka mig om hon hade fortsatt att arbeta och barnet hade blivit skadat. Hur hade det blivit? och vems ansvar hade det varit förutom hennes eget förstås. Men man måste kunna leva och försörja sig. Vi ställs inför val som är helt omöjliga. Jag bara hoppas att denna kvinna ska kunna fortsätta att kämpa för sig och hennes barn och att hon till slut får ersättning.

Själv var jag med om att SL securitas vakter tog mig i spärren och gav mig böter på 1200 kronor pga att de hävdade att jag hade ett ej giltligt SL intyg om att jag var student! Vilka kort och papper som jag visade att jag var student var ej tillräckligt de skulle just ha ett SL intyg! Jag var så arg så jag nästan började gråta. Jag tog boten, sen var det bara att söka upp alla personer som kunde ge mig ett nytt intyg så jag till slut slapp att betala boten.

Men så mycket onödig energi och kraft som hade gått åt!