Jag var i Patzcuaro i helgen. En lite mindre stad ca 18 mil ifrån Guanajuato. Michael som driver bed and breakfast träffade jag när han och några vänner reste runt i Michigan området och bodde på samma hotel som jag. Han gav mig en inbjudan att komma och hälsa på.Så jag tog bussen till Morelia där jag var art in residens 2010. och träffade Armando som också är konstnär och lever och bor där. Efter ett fint återseende tog jag en taxi till Patzcuero. Kom till Michaels B and B . När jag klev in ifrån gatan genom ytterdörren trodde jag inte det var sant! Där öppnade sig en helt fantastisk trädgård. Bland det vackraste jag har sett. Jag var som förstummad. Sen hela huset varje rum hade konst i varenda vrå. och varje rum hade eldstad. Så för en konstnär är Michaels hus som att komma till”himlen”. Det var flera gäster där , alla från Canada så det har blivit mycket engelska för min del. Den här staden ligger intill en stor sjö och runt sjön ligger många mindre byar med mycket indianer som gör fantastiskt hantverk och konst. Vi åkte runt till flera ateljéer en dag och fick bl.a se en man som gjorde konst av vete strån som han flätade ihop.

Jag har träffat så många kärleksfulla och öppna personer eder dessa dagar och känner mig alldeles fylld av all värme som de har gett mig.

Nu idag börjar en workshop som jag ska vara med på. Ron Pokrasso från Santa Fe i USA ska leda oss, det kommer att bli mycket experimenterande hoppas jag.