Hoppas att många såg Skavlan igår med bl.a  Per Fugelli som håller på att skriva en bok. Per ska dö. Skavlan intervjuade honom. Han har varit nära döden i 8 år och kämpat mot cancern som nu har spridit sig till lungor och lillhjärnan. Det som berörde mig mest var han nakenhet och det talade han också om. Att vi ska leva NU och våga.

Jag tänker att våga vara naken. Det är det vackraste man kan få uppleva hos en annan människa som vågar vara naken mot en. Det är då man får de allra finaste samtalen och känner att man kommer nära varandra. Det gäller även till sin partner. Det är inte alla gånger som jag tycker att jag och min man når fram till varandra. Och det kan bero på många saker och inte minst att man är för trött. Så kommer de stunder när vi är alldeles nakna och vi når fram till det innersta hos varandra kanske bara för en minut . Det är fint och vackert.

För en tid sedan dog en av mina närmaste vänner och det jag beundrade mest hos henne var att hon vågade vara naken. Det gjorde att vi kom varandra så nära. Hon var inte bara naken när hon visste att hon skulle dö utan hela den tid som vi kände varandra. Att vara naken och kunna känna in i smärtan i en annans människas liv är också att komma nära glädjen och skrattet. Med Anni kunde jag skratta mycket med. Och det kan jag med min man också.

Låt oss skala av oss våra masker och vara mer nakna.