Idag har jag haft kurs i collografi på Kretsen. Det har varit fyra deltagare. Entusiastiska. Roligt som alltid att få följa alla som gör collografi. Det blir så olika beroende på erfarenhet och främst att vi alla har ett eget bildspråk i oss. Det är fantastiskt att tänka att Gud har lagt ned i oss även ett eget sätt att kunna uttrycka sig. Och det är ju det vi konstnärer strävar efter hela tiden att vara egna och att förenkla.

Jag blir peppad av de andra. De ger mig energi samtidigt som det går ut en massa energi ifrån mig.

Imorgon blir det spännande för då ska plåtarna tryckas till bilder med fyra färger.

Annars är det så med oss konstnärer att vi får ja till det ena och nej till det andra. Det kan vara att bli efterfrågad om jag vill ha utställning  på ett galleri eller det kan vara att ett annat galleri  som inte är intresserad. Ibland söker jag stipendium och får nej  men jag har även fått ja flera gånger. Och konkurrensen är stenhård emellan konstnärer. Söker man inte så kan man aldrig få ett ja. Även fast det smärtar att få ett nej när man slår det mot sig själv.

Men nu har jag fått nog av att deppa pga att jag har fått nej till några olika saker som jag har sökt. Nu är det tid att blicka framåt igen.

Det är som min vän och konstnärskamrat ofta säger : man kan inte göra mer än sitt bästa….

Så idag blickar jag framåt och jobbar på.  Först ska jag åka till Indien och lära mig göra Bronz skulpturer hos  Stefano Beccari, det ska vara lite av samma teknik som när man gör glasskulpturer. Jag får se. Det ska bli mycket intressant och jag ser fram emot det.

Sen vet jag att jag ska ha utställningar nästa år . Så jag har mycket att jobba fram emot.

img_0796