Så har boken som jag hade med de vita sidorna utan text fyllts. Mycket av det som har hänt har jag glömt även fast jag tänker att jag ska vara i nuet hela tiden och leva fullt ut. Men det är ju det som är livet dagar som kommer och går. En del dagar är som de andra och jag kan uppleva att det är tristes och fyllas av melankoli. Andra dagar är roliga och de kommer man ihåg.

Att jag får vara i ett sammanhang av min stora familj är både glädje och ibland bekymmer , men att få följa barnbarnen är underbart. Att få motta deras livsglädje och energi ger också mig energi. En dag fick jag ett litet brev av Molly 6 år som har skrivit själv lite bakfram :Farmor vi älskar dig: Leonore och Molly. Det var stort att få. Hjärtat hoppade glädjeskutt.Jag fick också en annan liten present av Noah. En liten pinne som han hade målat och lagt glitter på. Det var också en kärleksförklaring. Det kändes som han pös av stolhet för han tyckte att den var så fin. Jag skulle kunna kunna nämna många andra saker om mina barnbarn men detta får räcka.

Det var  mycket oro när ett av barnbarnen blev opererad för blindtarm som hade spruckit i höstas. Oh ,han var så sjuk under en hel vecka , låg på sjukhus först på Nyköpings lasarett och fick sedan flyttas till Karolinska barn där hela förloppet vände. Vi var många som bad till Gud för honom. Han hade en ring av förbön.

Hela våren gick jag på Grafikskolan i Stockholm, Artist book. Vi hade vår slututställning på Grafiska sällskapet då det presenterades många intressanta böcker och andra grafiska verk. Jag var så nöjd och glad.

Sommaren var vi på ön Oaxen och njöt av landskapet och många härliga soliga dagar. Varje morgon gick jag en timme och hann med en sommarpratare i taget. Jag älskar att lyssna till dem om dras livsberättelser.

Och i höst har jag jobbat på med konsten, haft kurser och en skulpturutställning på galleri Abante. Det var också en stor händelse.

Så fick mamma avsluta sina dagar på Alla helgons dag. Det tycker jag var passande! Hon var fin min mamma. Hon dog lugnt i sömnen och bara slutade att andas. Sorgen tog vid och jag är nog där fortfarande. På lördag blir begravning men då har ett nytt år börjat.

Ett nytt år börjar imorgon och ett nytt decennium.

En ny vit bok med många tomma ark som ska fyllas.

Tänk om vi kan arbeta för ett bättre klimat att vi kan vända utsläppen och att folk trycker på så att politiker över hela världen tar sitt ansvar.

Och allt våld som bara verkar öka. Jag är orolig. Vi talar så mycket om kärlek och det är det som alla vill ha ,sen finns det kvar så mycket ondska! Främlingshat , invandrar hat.Hur kommer det sig att SD har ökat så mycket? Är det rädslan, pengarna , inskränktheten eller vad är det?

Hela världen som är i gungning.

Jag kan inte göra så mycket men jag kan göra skillnad i det lilla i min lilla sfär av familj och vänner och de människor jag möter med att försöka vara en god människa med Gud kärlek i hjärtat. Det kan vi alla göra och då blir det en stor rörelse av kärlek.

Önskar er alla ett Gott Nytt År och att detta nya år ska bli ett bra år med mycket skratt, kärlek och glädje och genom det svåra som kommer till oss att vi får bara vara där för varandra. Hand i hand.

Drottning Monica, Olja på duk, 100x120cm