Nu är det sista dagen på detta år och imorgon börjar år 2019. Jag skulle önska att jag såg fram emot detta nya år och allt som ska hända. Man vill bara tänka i positiva termer. Men hela världsläget svajar och jag med många vet att vad som helst kan hända. Det finns mycket oro i hela världen och framförallt i politiken.

Ändå är det i den lilla sfären som jag rör mig. Med min familj, mitt jobb och mina vänner. Och där har det hänt många härliga , roliga och positiva saker. Tänk så många barnbarn som vi har fått och det är fint att få följa dem. Av barnen lär man sig också att leva i nuet. De växlar från största glädjen till att de bryter ihop för en liten sak. De lever i  stunden. Vi trivs så bra där vi bor och har bara 10 min. till den vackra Djurgården där vi går ofta. Det är fantastiskt att få gå samma runda ofta och se hur naturen följer årstiderna. Kanske vintern inte är en favorit , det är kallt och rått men det finns så många dagar där naturen har sitt vackraste skimmer, ljuset som speglar sig i vattnet med isen som kommer och går. Snön gör att ljuset kommer in.Och för att inte tala om dimman och ljuset. Snart om några månader börjar våren och då är det nya som kommer, allt föds på nytt, sommaren ,hösten. Så går det runt.

Jag är också lycklig att jag får studera igen. Jag lär mig så mycket nytt och får nya tankar hela tiden.Den linjen som jag går är Artist book och vi har två mentorer på oss åtta elever så jag får egen tid med dem ganska ofta. Tänk att ha en egen mentor för sitt konstnärskap just nu , någon som är intresserad av vad jag gör och ger feedback på det jag gör och mina tankar. Det är stort. Min Artist book ska handla om den medelålders kvinnan med allt vad det innebär men jag håller mest på med moderskap som aldrig tar slut, jag menar att det följs av att bli farmor ,mormor. Så finns min egen mamma fortfarande i livet och hon är min moder.

Jag kommer att visa målningar i Djurgårdskyrkan och de handlar också om moderskapet. jag har kallat dem för Madonnor. Sen kommer jag att visa utställningen Moder-Kvinna och vän igen , den som jag visade i Edsviks konsthall  2017 och i Södertälje Kretsen 2018. Nu kommer den att visas i Gällivare konstmuseum i Mars månad.

I April månad ska vi ha en utställning på Grafiska sällskapet Stockholm (Grafikskolan) då kommer våra Artist books att visas.

För mig kommer det att vara ett händelserikt år och detta är positivt.

Men mest av allt önskar jag att det ska få vara fred på jorden. Så många onödiga krig och terror när oskyldiga människor dör. Och vårt klimat. vi enskilda får göra allt vi kan men att politikerna tar sitt ansvar i hela världen och att vi håller vårt utsläpps mål. Det som talar emot att det går är pengar och åter pengar.

Önskar er alla ett Gott Nytt År.

Här kommer lite bilder från året.

Mexiko Januari-Februari

Frida Kahlos blå hus, mexiko city.

Lek, Monotopi,60x40cm

Gjord i Pirmidal grafica i Guanajuato.

Noah kung för en dag, fyller 4.

Utebio på stan med Petra.

Mor Elly.

Hugo och Paula gifter sig. Underbart bröllop.

med vår fine son på hans stora dag.

Collografikurs

Alla firade sin farder.

En madonna

A little bit of love, etsning, 25x25cm (bildytan)

Ny bild gjord på Grafikskolan.