Idag är jag sjuk och har feber! Det var väldigt länge sedan. Jag är inte jätte sjuk men det känns ändå skönt att få vara i sängen idag. Att bara vara , att bara ligga här och tänka och inte göra någonting , det är skönt. Ute är det grått och verkar vara kallt så jag har ingen lust att gå ut. Jag älskar att vara hemma. och nu när jag inte har mitt jobb hemma så känns det bra och avslappnat. Förut när verkstaden och ateljen var här hemma så kände jag mig aldrig riktig ledig. De gör jag nu.

Annars längtar jag till efter nyår då allt sätter igång igen och jag kan börja arbeta. Det riktigt bubblar i mig och det kommer nog att bli många nya bilder. Har gjort ett schema så jag vet när och hur jag ska arbeta. I ateljen, i grafikverkstaden och några dagar på sjukhuset. Nu i december har jag mest glidit runt och inte jobbat mycket i ateljen ej heller på sjukhuset. Jag behövde nog en paus och ladda batterierna. Däremot har jag arbetat med Jaime i hans butik en del.

Så vill  jag skriva om min egen roll som mamma och mormor. Jag längtar så mycket efter mina barn och barnbarn och vill ha dem nära samtidigt som jag har mitt eget liv. Att släppa barnen och inse att de är vuxna och har sina liv, och att jag inte  klampa in där hur som helst.Att respektera när de inte kan eller vill umgås med sin mamma! Jag var tvungen att ringa och be en av sönerna om ursäkt förut pga att jag blev sur när de inte ville umgås med oss som storfamilj på en tillställning!

Kände mig efteråt väldigt patetsik. Vad har jag för rätt att bli sur?

Nä tänkte jag sedan , tänk vilken fin familj vi är och att alla har blivit självständiga individer och klarar sig bra. och att det finns så mycket kärlek emellan oss.

20121228-145317.jpg

20121228-150514.jpg