Det pysslas i varje hus, barnen står med tindrande ögon, föräldrarna dansar kring granen, samtidigt som maten kokas och grytorna rörs i och godiset kokar över- alla är så lyckliga så lyckliga!

Sant?

Nej det vet ju alla att så är det inte. Julen innebär mycket stress och det finns många måsten som vi människor ej mår bra av. När vi är lediga ihop så blir det ofta konflikter för att vi har så olika förväntningar.

Jag kommer ifrån ett hem där vi gjorde mycket innan julen, det pysslades en hel del och jag vet att jag la ned mycket möda på mina hemmagjorda paket- typ en virkad slips till pappa. Mamma gjorde köttbullar och vi syskon gjorde godis samt att vi klädde granen.

Jag kom in i mitt äktenskap med goda bilder av julen och har alltid tyckt om julen.

Min make däremot tycker ej om julen. Dels är det helt fel årstid för att han gick till playan under hela julafton och det firades först på natten i Chile. Sen tycker han ej om stressen osv. Så han har helst velat vara någon annan stans innan julen och det har oftast blivit sitt jobb.

När vi var yngre blev det ganske mycket konflikter pga att vi ville helt olika saker.

Nu har jag taggat ned och det blir som det blir!

Men jag tycker fortfarnade om julen och jag gillar att pyssla lite grand.

Detta år har jag försökt att göra Chilenskt julbröd och en drink som heter Apans svans-Colode mono. och det har blivit gott!

Jul kommer det att bli i år också!

Och det är ju viktigt att vi kommer ihåg varför vi firar julen. Det viktigaste som har hänt att Jesus föddes in i vår värld. han kom med hopp och kärlek.

20121221-221032.jpg

20121221-221205.jpg

20121221-221220.jpg