Nu står vi där igen och ska tänka efter hur året har varit och kanske ge nya nyårslöften. Vad vill jag förbättra? Vad vill jag förändra?

Det blåser kalla vindar över vår jord, det ena efter det andra händer och det mesta är elände. Fortfarande har vi det så ofantligt bra i Sverige men det finns en kraft en vrede som ryter till då och då och något hemskt händer. Våld , våldtäckt och våld mot kvinnor och barn. Många gånger under året är det så mycket hemskt i nyhetsflödet att jag inte orkar ta in mer. Stänger då av TV. kanske det är därför som det finns mycket nyheter men även många ytliga nöjesprogram utan någon tyngd. kanske måste det vara så för att få någon balans hos oss människor.

Nog om elände.

Var finns då styrkan, energin, glädjen.

För mig som troende så hämtar jag min inre styrka hos Gud . Jag känner mig tacksam och glad att jag får tro även fast många tycker att det är ”sagor” och påhittat. Jag vet att Gud finns och jag tror på ett andligt liv. En kraft som finns utom detta fysiska liv som vi kan se ,ta och höra.

Den andra glädjekällan för mig är min stora familj som jag älskar var och en på sitt sätt. och alla våra barnbarn som ger sån glädje. Tänk vad ett barn är omedveten om allt och bara sprider glädje och vi vuxna följer med och blir glada.

Min man.

Vänner.

Och till sist det som också ger mig mycket glädje är skapandet. När andra tycker att det ska bli tungt att gå till jobbet så längtar jag.

Jag längtar och önskar att detta år ska bli ett år fyllt av glädje. Många samtal över en god middag med min familj, vänner och bekanta.Att få vara frisk. Att kunna skapa fler bilder som tränger sig ut ifrån mitt inre.

Jag önskar också att kunna stå upp för den jag är att våga vara ”naken”, att ge kärlek men också kunna ta emot av energin som andra människor ger.

Att träna mer! Äta mindre osv osv.

bbllHos Miro20140719_111454KonstnŠr Fia Kvissberg i sin ateljŽ i Sthlm.img_1337-kopia