Vad vore sommaren utan sommarpratarna!

Jag lyssnar gärna. En del berör mig mer än andra förstås . Tack till Anna Hedemo som pratade för några dagar sedan. Det var flera saker som jag kände igen.

Tex de där med att ha båt och att inte vara lika entusiastiska båda två i ett förhållande. För mig och Jaime  gick det  bra i början men eftersom tiden gick ut till havs och fler och fler saker hände  så tappade jag lusten och var mest bara rädd. Värst var det efter att vi hade gått på grund och Jaime skadade sig rejält. Eller när vi åkte hem ifrån Nåttarö en söndag och det blåste upp till ”nästan” storm. Jag blev så sjösjuk och efter att ha spytt 20 gånger så lade jag mig bara ned och sa ” Nu får du sköta allt” Jag kände mig helt apatisk.  Till slut sålde även vi båten. Den ända båt som jag kan tänka mig att ha nu är en roddbåt eller en kajak. Annars trivs jag bäst vid havet.

Sen tyckte jag att det var bra det hon sa om att foton ljuger. Hur vi lägger upp idel fantastiska kort på Facebook där lyckliga stjärnan ler…….men bakom kanske det döljer sig förtvivlan,tristess osv. Vad vill vi visa andra ? En snygg glättig lycklig fasad eller det verkliga livet? Ingen människa är ständigt lycklig eller vacker……..det finns verkligen många sidor av oss. Jag tog upp detta med Facebook med en vän och sa att jag skulle vilja skriva mer om hur livet verkligen är. Både om det som är kul och det som är jobbigt. Hennes kommentar var att hon inte alls hade lust att läsa om något elände på Facebook. Kanske är det så? Jag vet inte. Jag tycker nog att man kan läsa om både elände och det som är härligt. Men kanske har hon en poäng. Eländet passar inte på Facebook. Men en sak är bra med Facebook och det är alla sidor som finns för likasinnade. Det är bra.

Sen talade hon om ärliga samtal som hon har haft som intervjuare.Bl.a annat berättade hon om Mankell när hon intervjuade honom. Fint.

Lyssna på henne, verkligen bra.

Idag kom vi hem igen efter att ha varit än här och där under sommaren . Det har varit en underbar sommar som avslutades med en vecka i Spanien med en av sönerna och hans familj. Att få vara med barnbarnen ger mycket energi och kärlek.

Även om det ligger ett allvarshot bakom denna fantastiska sommar så har vi haft det så bra. Men det är klart att jag tror att alla har tänkt både en och två gånger att vi är där nu när vi får uppleva vad som händer på vår jord med klimatpåverkan. Och det är viktigt att vi gör vad vi kan, det lilla betyder mycket som att använda mindre plast, åka mindre bil , sopsortera osv. Men det som gör mig både arg och irriterad är att ångesten läggs på oss människor som inte kan göra så mycket. Vi är ganska maktlösa. De stora besluten måste komma ifrån våra politiker. Då blir det extra viktigt vem man röstar på.

 

Foton som talar sanning eller ej?????????????