Som Mats skrev i en kommentar till kan man älska varandra i 30 år.

Att livet och kärleken oftast inte blir som man har tänkt sig och att har man förmågan att kunna förlåta så kan kärleken hålla i sig länge.

Jag tänker just på att förlåta. Oh vad viktigt det är. Min pappa sa alltid att tänk på att förlåta , det är det viktigaste i livet. Och att förlåta varandra och att också bli förlåten av Gud. När vi går till kyrkan så ber vi om att Gud ska förbarma sig över oss och förlåta oss vara synder. Kanske den största synden är vår stora egoism. Det är klart att lite ego behöver man  för att överleva. När det går överstyr i ett land eller klimatet på en arbetsplats blir fel så handlar det oftast om en i ledningen som har begär om att få makt så egot kan glänsa. Maktbegäret är oftast grunden för ett krig. Makt och pengar.

De människor som jag beundrar mest är de som har mycket kunskap men ändå inte har något behov av att glänsa eller har maktbehov. Oftast är de väldigt ödmjuka människor.

Om vi inte kan förlåta så blir vi bittra och bitterheten äter upp oss inuti. Det är ingen som orkar med att lyssna på en bitter person även fast personen i fråga har rätt.

Jag tänker också på alla unga par som ger upp efter något eller några år pga att det inte blev som man hade tänkt och svårigheten att förlåta finns. Besvikelsen byggs upp och kommunikationen kan vara svår. Det är klart att jag ej dömmer någon alla har sin historia.Jag tror att många äktenskap skulle kunna gå att rädda om förväntningarna inte var så höga, om alla par kunde få gå och tala med någon utifrån och om ödmjukhet fanns mer att kunna förlåta. Egentligen tror jag att alla människor gör så gott de kan. Att leva med varandra är inte lätt alla gånger. och det är heller inte konstigt att ett äktenskap går sönder.

Kärlek – olja på duk – 100 x 120 cm, såld