Syrsorna sång!
De sjunger för mig , de talar till mig i mörkret, de ger mig lugn. Och bakom hör jag vågorna som slår mot land. Detta är det tropiska klimatet. Det känns som jag har varit här förut eller det vet jag att jag ej har. Men det påminner mig om Bolivia. Santa Cruz. Där jag var 1984. Samma luftfuktighet och värme.Syrsor ,mörkret,eldar i natten , sand , torka ,palmer osv. Där jag jobbade så var det bara jordvägar och sand. När det var torrt så gick det bra att gå och köra motorcykel samt jeep men när det regnade så blev jorvägarna som såpa och det var lätt att hamna i diket.
Här finns också stjärnor och måne som lyser starkt. Just nu kommer månen den ligger nedåt som en bit vattenmelon.
Här på hotellet är alla vänligaoch öppna. Jag talade precis med ett tyskt ungt par och nu sitter jag och talar lite med en dansk dam. Det finns många många från Ryssland och en hel del svenskar. En engelsk dam längre bort som kommer hit och ger engelska lektioner.
Jag tänkte förut att de som åkte hit för många år sedan, de kom till en mycket avlägsen plats. Så långt hemmifrån, ett annat språk, en annan kultur ,en annan bakterieflora. De tog 3 veckor med båt och blev man sjuk så kunde man inte bara åka hem. Och här kan man bli väldigt sjuk. Nu flyger vi och är framme på en dag! Vi är mer koninentala.
Idag har jag ätit den godaste papaya någonsin. Söt och saften bara rann runt munnen. Jaime säger ofta att frukten i Chile smakar så. Solmoget och gott.