Torsdag dag 15

 

När dagen i Auroville och Pondicherry var avklarad och vi kommit till hotellet efter en vild bilfärd så var jag helt slut och la mig redan vid 21:30. Somnade efter 1 minut. Vaknade då istället innan 06, pigg!

Trafiken här i Indien är ett kapitel för sig. Alla kör så fort de kan men som tur är så går det ej över 100km/h pga av de dåliga vägarna. De kör om hela tiden och det är mycket chansning. Tutan går hela tiden i tid och otid. Jaime var jätte irriterad av det pga hans tinnitus. Folk går på vägarna när det är mörkt utan reflexer och syns knappt. Och det finns många som kör motorcykel och vespa alltid utan hjälm. Undrar hur många olyckor som händer. Det värsta som kan hända en Indier eller en Hindu är att köra ihjäl en ko. Då får man dåligt karma. Och kor går vid sidan av vägen också. Ni kan tänka er hur det är när det är mörkt.

Tidigt gick vi till bankomaten för att slippa köer. Man kan ta ut max 4000Rupies som är ca 500kr. Ibland går det att ta ut 4000×2. Jag håller på att samla Rupies för att betala mina brons skulpturer som kommer att kosta lite mer än 5000kr.Man betalar för bronset. Det är mycket billigare än det är att gjuta i Sverige. Men det är klart om man räknar vad resan kostar och workshop och hotell så kanske det går jämt upp.

Efter bankomaten gick vi och satte oss på vår restaurang som ligger vid havet och såg solen gå upp. Det är min stund. Underbart.

Internet strejkar så Lisa och jag gick och satte oss på ett internet cafe.

Sedan blev det jobb.

Idag har jag börjat att jobba med sten. Svårt , kul och verkligen en utmaning.

Jag hade faktiskt bestämt mig för att ej jobba med sten, men nu är jag där i alla fall.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA