Det är en magisk tid när den största delen av dygnet är ljust och grönskan och blomningen är som vackrast. Sommar , barnens skratt, bara ben , spel och bad.

Denna midsommar har jag och min man samt två av våra barnbarn firat på landet tillsammans med vänner och familj med midsommarstång, dans runt midsommarstången, lekar och spel samt mycket god mat och gemenskap.Vi har varit 20 personer tillsammans och det har flutit på så bra pga att alla har hjälpt till hela tiden. Tänk vad lätt det går när man hjälps åt.

Jag kan tänka mig att många personer i vårt land har gjort ungefär samma sak. Och när det är sol och varmt så är ”alla”glada.

Min bästa tid är nu. Jag njuter otroligt mycket av ljuset och värmen. Jag glömmer inte när vi åkte vår motorseglare till Nåttarö ifrån Södertälje just under midsommarhelgen. Vi startade dagen innan mitt på dagen och åkte i 8 timmar. Det blev aldrig mörkt trots att vi kom fram vid tolv på natten. När klockan närmade sig tio och det började skymma så for vi genom detta ljus som förvandlades i alla röda färger. De öar vi for förbi blev svartare och svartare. Det är ett minne för livet. Jag kommer ihåg denna resa och den var fantastisk trots att jag sedan inte tyckte om att åka båt alls.

Jag älskar att vara i naturen just nu med lukter och färger. Just nu bor jag bredvid havet och ser segelbåtarna gå förbi sakta sakta. Det är semestertid. Livet är härligt.

I höst (13 Augusti)väntar en ny utställning i skulptur på galleri Abante.